Стаття

Як обрати електрогітару?

Как научиться играть на электрогитаре: основные ошибки, что нужно, обзор техник игры

Як правильно вибрати електрогітару

Вибір електрогітари для початківців та професіоналів. На що звернути увагу при виборі інструменту.

Марок і моделей електрогітар багато, але музикантові – початківцю чи професійному може підійти далеко не кожна: у них різні характеристики, матеріал грифа і корпусу, різне звучання. Як вибрати електрогітару, керуючись цими принципами, яка з них підійде для виконання музики різних жанрів і що буде краще для початківців?

Вибір електрогітари: на що дивитись

Є кілька речей, на які повинен звернути увагу виконавець-початківець:

  • форма корпусу та грифа: чи зручно тримати інструмент у руках
  • кількість струн (для початківців та більшості досвідчених переважно 6, хтось більше любить 7 струн)
  • тип корпусу: цільний, порожнистий, напівстатевий
  • електроніка (звукоснімачі)

Щоб вибрати інструмент, треба точно знати, чого ви хочете від нього. В нашому інтернет-магазині представлені гітари різних брендів, форм, різних матеріалів та з різноманітним звучанням.

Виды электрогитар: форма корпуса|СЕКУНДА

Найважливіше при виборі гітари

Для музиканта-початківця найважливіше зручність навчання грі – тому важлива форма корпусу. Його має бути зручно тримати, гриф має бути виконаний із якісного лакованого дерева. Гітара має добре тримати лад.

Більш досвідчені мають свої переваги щодо матеріалу гітари та грифа. Річ у тому, що звук кожної породи найбільше підходить для свого жанру і звучання. Багато гітаристів орієнтуються такі жанри, як рок і метал. Для них використовуються інструменти з різних порід дерева, але найяскравіший тон виходить при використанні клена та червоного дерева.

Більш універсальним і, отже, придатним для новачків є ясен чи вільха. У нас є багато гітар із цих порід. Вони зустрічаються скрізь і особливо часто виробляються знаменитою компанією Fender – часто кажуть, що якщо гітара цієї марки не зроблена з вільхи, значить, вона з ясена, і навпаки. Також є гітари від не менш іменитих брендів, таких як Ibanez, Jackson, Yamaha, Aria, Cort та інші. В асортименті цих брендів є модельний ряд під самі різні типи музики.

На електроніку треба звернути особливу увагу – особливо якщо ви збираєтеся грати щось з року. На чому ви хочете наголосити на своїх композиціях? Якщо на технічні соло – краще вибрати гітару з двома чи трьома синглами. Часто трапляються інструменти з одним або двома хамбакерами (більше моделей із двома). Це якийсь (біля грифа) і бриджевий (ближче до низу інструменту). Вони працюють без зайвого шуму та мають універсальне звучання, підходячи як для джазу чи блюзу, так і для жорстких піджанрів року.

Звукосниматели для гитары: основные типы и особенности выбора

Звукознімачі (електроніка)

Звукознімач являє собою пристрій, який перетворює коливання, що виникли в момент удару по струні, електричний струм. Вихідний сигнал від звукознімачів після обробки через різні звукові ефекти подається на підсилювач, а від нього на акустичні системи. У сучасних електрогітарах використовуються звукознімачі двох типів:

– сингли, що складаються з однієї котушки, які забезпечують дуже чистий і ясний звук, що підходить для джазової музики, виконання блюзів та балад;
– хамбакери з двома котушками в протифазі один до одного, які хороші на перевантаженні та підходять для виконання рок-композицій.

Сингли мають високу чутливість, і при наведеннях від іншого електрообладнання у звуку можуть з’явитися перешкоди. Хамбакери завдяки своїй конструкції захищені від перешкод.

О тож, якщо ви вибираєте собі електрогітару для року/металу вам чудово підійдуть інструменти з двома хамбакерами та зроблені з цільного корпуса клена та червоного дерева, а для виконання блюзу/джазу та попмузики дуже добре підійдуть варіанти на сінглах з порожнистим, напівстатевим корпусом зробленим з вільхи, ясена або липи.

 

Залишити відповідь